Een korte introductie van wie ik ben, wat ik doe en wat mij drijft: mijn naam is Wim van Uum, woonachtig in Nuenen en sinds 2017 actief met Van Uum AgriFood Coaching. Geboren en getogen op een agrarisch familiebedrijf en met 30 jaar ervaring in de begeleiding van ondernemers in de financiële sector, waarbij steeds een speciale plaats voor de Agri & Food business. Je kunt wel stellen dat daar mijn hart ligt.
 

Wat mij met name aanspreekt, zijn familiebedrijven in deze sector. De historie van zo’n bedrijf, de familiecultuur, de grote betrokkenheid en verbondenheid. Ik vergelijk familiebedrijven weleens met de grootste bomen in een bos: al eeuwenlang geworteld, krachtig, opvallend, onderscheidend. Met elke nieuwe generatie worden er – aan de oude stam – nieuwe takken en bladeren zichtbaar: klaar voor de toekomst! De groei van een boom is de metafoor voor de ontwikkeling en professionalisering van een familiebedrijf. Een prachtig, maar complex proces, waardoor er soms behoefte is aan deskundige begeleiding en ‘voeding’.

Het beginnen van mijn eigen bedrijf voelde als een logische stap om mijn kennis, jarenlange ervaring, opgebouwde expertise en oprechte interesse in mensen te bundelen. Het begeleiden van ondernemers zit mij in het bloed. Ik ga daarbij altijd uit van ‘de mens in het verhaal’. Hoe kan ik hem of haar begeleiding bieden, ondersteunen, adviseren, het beste uit zichzelf en zijn onderneming laten halen? Ik verplaats me in mijn klant en ga uit van zijn of haar behoefte en doel. Mijn werkwijze is zowel hard als vanuit het hart: ontwapenend, duidelijk, eerlijk en uitdagend op zakelijk gebied, maar altijd met compassie voor de mens. Twee eigenschappen die prima samengaan.

In het verleden heb ik veel goede resultaten geboekt bij het begeleiden van ondernemingen, het opstellen van familiestatuten en het coachen van ondernemers, teams en medewerkers. Mijn ambitie is om hier, samen met u, nog meer mooie resultaten aan toe te voegen. De pijlers waarop mijn werkwijze is gebouwd, zijn heldere communicatie, eerlijk advies, flexibiliteit en wederzijds vertrouwen.

Mag ik ook úw helpende hand zijn? Laten we samen gaan voor een betekenisvol en positief resultaat voor u en uw onderneming!

Neem gerust contact op voor een – uiteraard vrijblijvend – kennismakings- of adviesgesprek!

Van Uum AgriFood Coaching