Er zijn talloze conflictsituaties te bedenken waarin het verstandig is een neutrale partij in te schakelen. Iemand die onpartijdig is, luistert, adviseert en probeert tot een bevredigende oplossing voor alle betrokken partijen te komen. Die rol van mediator of conflictbemiddelaar neem ik graag op mij.
Soms sluimert een probleem al langer en wilt u voorkomen dat het escaleert. Of misschien is de situatie inmiddels onhoudbaar en beseft u dat u er zonder hulp van buitenaf niet meer uitkomt.

Als mediator help ik mensen met een conflict om er samen uit te komen, in vertrouwde en vrijwillige gesprekken. Ik ben daarin volkomen onafhankelijk, kies geen partij en neem geen standpunt in. Vaak blijkt dat twee partijen niet zo lijnrecht tegenover elkaar staan als in eerste instantie wordt gedacht. Praten helpt dan wel degelijk, zonder dat direct een kostbare rechter of advocaat hoeft te worden ingeschakeld. Zodra de communicatie tussen twee partijen weer op gang komt, bijvoorbeeld door te kijken waar de gemeenschappelijke belangen of zorgen liggen, in plaats van vast te bijten in stand- of strijdpunten, leidt professionele bemiddeling tot het maken van gezamenlijke afspraken en het zelf vinden van een oplossing voor het conflict.

Benieuwd naar wat mijn advies en ervaring hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Van Uum AgriFood Coaching!

Van Uum AgriFood Coaching